jueves, 4 de abril de 2013

Més de 40 anys treballant junts a Benicalap

   Aquest any 2013 l’Agrupament Escolta Wig-Wam de Benicalap, compleix el seu quaranta cinc aniversari. L’Associació de Veïns de Benicalap, també compleix anys, quaranta u. L’Agrupament Escolta i l’Associació de Veïns, son dos línies paral·leles i unides pel treball i servei als ciutadans de Benicalap. 

    L'Escoltisme es una forma de viure, un compromís social amb totes les persones amb responsabilitat social, millorant la qualitat de vida per mig del joc, l’educació i sobre tot el respecte i la conservació de la natura. 

    L’Associació de Veïns, també viu un compromís social amb totes les persones per mig de la responsabilitat social i buscant una millor qualitat de vida, lluitant per millorar els serveis públics bàsics per a la ciutadania. 

    Des de fa anys l‘Agrupament Escolta Wig-Wam i l’Associació de Veïns de Benicalap hem treballat conjuntament i amb altres entitats i col·lectius de Benicalap, Ciutat del Artista Faller, en coses molt concretes. L’any 1997 es va crear una Plataforma Veïnal “"Tots pel Barri”, un grup de col·lectius com AMPEs, Equips Directius de Centres Educatius, Comerciants, Entitats Culturals i Esportives, i altres. Davant el “"liberalisme urbà” de final dels anys 90, Benicalap tenia unes altres necessitats socials (un Ambulatori nou de la Seguretat Social, un Institut Públic de Secundaria i Batxillerat, un Casal per a la Joventut, Instal·lacions esportives i jardins, un Centre Cultural, una Biblioteca Pública, restauració i conservació del patrimoni cultural: Alqueries del Moro i de la Torre i la Ceramo), gràcies als anys de treball de la Plataforma “"Tots pel Barri”, tenim l’Ambulatori, la Biblioteca, el Institut, però no tenim tot, falten coses. 
  
    Avui a Benicalap tenim les mancances (Centre cultural, Casal de joventut, Alqueries del moro i de la Torre, la Ceramo, Poliesportiu, i altres) dels anys 90, més les necessitats afegides per “"la crisi". La crisi no produïda per els treballadors, ni els ciutadans, trencant el sistema de benestar i convivència social (pujada d’impostos, retalls socials a gent dependent, a educació, a sanitat, tancament d’empreses, atur, desnonaments, fam, pobresa, entre altres). 
 
   Davant la situació actual, Benicalap torna a posar-se en moviment, l’Associació de Veïns de Benicalap amb el suport  de la Confederació d’Associacions i Consumidors de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA), torna a reunir als col·lectius socials més actius de Benicalap i junts em posat en moviment el projecte “Entreveïns” (ajuda mútua, tenda d’aliments, ajuda psicològica, inserció laboral, ajuda jurídica, entre d'altres). 
    Com veiem l’Agrupament Escolta i l’Associació de Veïns anem paral·lels i junts, col·laborant amb les coses molt importants de Benicalap. Les dos entitats amb un compromís social per les persones mitjançant els valors de l' escultisme i els valors veïnals. 

    El scout és com el associat veïnal, voluntaris, servicials, generosos i treballadors sense cap recompensa, sempre llest per a servir.  
    El scout i el veí, hem d'anar paral·lels i junts (germans) com diu un paràgraf al Himne del Moviment Escolta de València: 

Fes-te amic del món, 
Mira amb ulls d’amor, 
Sempre amb el cor, amb Veritat, 
Lluita perquè tots els  
Veïns siguen Germans” 

           Bona caça  
 
Pep Bellver i Nieto 
Expresident del Comitè de Pares de l’Agrupament Escolta Wig-Wam 
President de l’Associació de Veïns de Benicalap-Entrecamisns / projecte “Entreveïns 

No hay comentarios:

Publicar un comentario